El Club Natació Barcelona vol tirar endavant un projecte pel qual tornarà a fer funcionar l’antiga piscina de l’Escullera, construïda l’any 1922. El Port de Barcelona ha aprovat la reforma i millora d’algunes de les instal·lacions del club.

Un projecte amb passat, present i futur

Amb l’aprovació feta pel Consell d’Administració del Port de Barcelona, l’entitat marinera veu com es dona llum verda al seu projecte de recuperació, reforma i millora del club. A més, el Port també ha aprovat la pròrroga de la concessió al club presidit per Bernat Antràs fins al 31 de desembre del 2036.

Amb l’acord, el Natació Barcelona realitzarà una inversió d’11,4 milions d’euros per dur a terme la modernització de les instal·lacions i, tal com diu el president del club, “recuperar la piscina històrica del club on molts barcelonins van aprendre a nedar a les dècades dels 50, 60 i 70″.

Un cop es tiri endavant el projecte, el club donarà per solucionada una situació que feia anys que tenia pendent de solucionar: l’ús de l’antiga piscina. Durant els últims anys s’havien presentat moltes propostes i projectes però cap d’aquests havien aconseguit tirar-lo endavant“.

Exterior piscina Escullera CN Barcelona

Les obres del projecte, que ha rebut l’informe favorable de l’Ajuntament de Barcelona, tindran una durada de tres anys i serviran per millorar la productivitat i competitivitat i fer un ús més racional dels espais “sense que això suposi cap molèstia per als socis i sòcies del club. Tot el contrari.”, tal com afirma el president Antràs. El màxim mandatari del club reconeix que “la decisió ens dona un gran suport i és un punt de partida per transformar el club, modernitzar-lo i donar un impuls a les nostres seccions esportives”.

El projecte serà presentat més endavant

El Consell d’Administració del Port de Barcelona també ha donat la seva conformitat a l’acord marc signat entre el CN Barcelona i l’empresa Greentrack, SL. Un acord que, tal com afirmen des de l’entitat portuària, “permetrà desenvolupar activitats de restauració, ‘wellness’ i activitats associades a la piscina exterior de la zona de platja”.