La Copa Nadal és la prova esportiva per excel·lència d’aquests dies. Més de 400 nedadors han participat en una prova que enguany ha arribat a les 109 edicions. Els guanyadors de l’edició del 2018 han estat Guillem Pujol, del Centre Natació Mataró, i Laura Rodríguez, del Club Natació Barcelona. Per al Guillem, ha estat la cinquena vegada consecutiva que aconsegueix guanyar-la, mentre que la Laura era la primera vegada que hi participava.

Natació per a tothom

La competició, organitzada pel Club Natació Barcelona, està oberta a totes les edats. Des dels infantils fins als màsters tothom té cabuda en una prova que consta de 5  categories.

Copa Nadal 2018 nedadors

Unes imatges que es repeteixen des del 1908

Enguany, la Copa Nadal ha recuperat el recorregut de 100 metres. Es a dir, els nedadors s’han llençat a l’aigua des de les escales del portal de la Pau, on habitualment trobem Las Golondrinas. Un cop al mar han nedat 100 metres fins a la boia que havien de deixar a l’esquerra per tornar una altra vegada al punt de sortida.

Copa Nadal 2018 llençant-se a l'aigua

Noms propis de la prova

La Copa Nadal té uns noms propis per història. El primer guanyador fou Edwald Poeschke i la primera campiona va ser Maria Lluïsa Vigo, l’any 1928. Els nedadors que més cops han guanyat la cursa ha estat Dani Serra (10 vegades) i Carme Soriano (en sis ocasions.). El nedador amb més participacions és Jordi Casas, amb 68 participacions o en Ramon Tressens, participant amb més edat, 87 anys. I evidentment, els dels dos guanyadors de l’edició del 2018, en Guillem Pujol del CN Mataró i la Laura Rodríguez, del Club Natació Barcelona.

Els campions del 2018

En Guillem Pujol ja s’ha convertit en un clàssic de la Copa Nadal. Ha estat el guanyador de les cinc últimes edicions. Va participar per primera vegada l’any 2013 en la que va ser l’última edició guanyada per Dani Serra. El nedador del Radikal Swim l’ha guanyada en 10 ocasions. Des de l’any 2014, en Guillem no ha parat d’adjudicar-se la Copa Nadal. Reconeix que edicions com la del 2015 o la del 2016 han estat més fàcils, “sobretot perquè era més jove”. De la seva banda, Laura Rodríguez, nedadora d’aigües obertes del CN Barcelona, ha participat per primera vegada i s’ha endut el premi de 500 euros en una final molt ajustat amb l’actual campiona, Judith Navarro.

Les imatges més divertides