Un any més, l’església de Nou Barris té en marxa un punt de recollida de joguines a la fira de Nadal i Reis de la marquesina de la via Júlia. El centre protestant té com a objectiu reunir regals per a un miler d’infants derivats de Serveis Socials. I, com ja es va fer l’any passat, també s’enviaran joguines a camps de refugiats com el de Lesbos.

Joguines noves o sense desperfectes

La campanya accepta joguines noves i de segona mà sempre i quan estiguin senceres i sense desperfectes importants. Cada any, en reben més de 15.000 que després reparteixen en lots de regal. Els voluntaris fan una crida a participar i, sobretot, a portar joguines, jocs o material escolar i esportiu per als infants més grans, entre els set i els 14 anys. En total, a la campanya hi participen unes 35 persones, tant reben les donacions com classificant-les i fent els lots que es lliuraran a les famílies.

Només per a famílies derivades de Serveis Socials

El llistat dels infants que rebran els obsequis els aporten les cinc oficines de Serveis Socials de Nou Barris, a banda d’altres punts de la ciutat. “Només atenem famílies que ens han derivat des de Serveis Socials”, comenta Samuel Aran, organitzador de la campanya Joguines Solidàries, “atenem els cinc centres de Serveis Socials de Nou Barris, més el SARA i l’EAIA i derivacions del Gòtic i la Marina. I només ho fem a través de la derivació per poder evitar duplicitats”. Afegeix que també volen enviar material a camps de refugiats a Lesbos o a Guinea Equatorial.

Col·laboració amb altres entitats

Ara per ara, la campanya funciona a bon ritme de donacions. A més del veïnat i els visitants de la fira de Nadal i Reis de la via Júlia hi col·laboren entitats i eixos comercials d’altres districtes, i també altres entitats com el Club Esportiu Congrés, que enguany els ha dedicat la taquilla (amb entrades en forma de joguina) del partit de futbol del cap de setmana. La pròpia parada solidària és l’aportació de Nou Barris Centre Comerç.