Campionat Espanya no es farà a Sabadell
@CN_Sabadell

Després de decidir que les lligues estatals de waterpolo quedaven suspeses, la Federació Espanyola de Natació ha decidit suspendre també el Campionat d’Espanya de natació, que s’havia de disputar a Sabadell de l’1 al 5 d’abril. La prova havia de servir perquè els nedadors aconseguissin les mínimes per als Jocs Olímpics.

Un campionat que és un risc

En un comunicat publicat a la pàgina web de la Reial Federació Espanyola de Natació, els màxims responsables dels esports aquàtics de l’estat consideren que “malgrat no existir una prohibició, avui dia, per a la celebració d’aquest esdeveniment, s’ha considerat el risc que suposa una concentració massiva d’esportistes, encara que sigui sense públic, i evitar els desplaçaments. A tot això, cal afegir-hi el tancament d’instal·lacions que impedeixen a molts clubs seguir amb els entrenaments, cosa que provoca una desigualtat de condicions a la competició”.

Des de la Federació reconeixen el fet que la suspensió del Campionat d’Espanya priva els nedadors d’una de les opcions d’aconseguir les mínimes per als Jocs Olímpics de Tòquio, que s’han de fer del 24 de juliol al 9 d’agost, o el Campionat d’Europa de Budapest, que s’hauria de disputar de l’11 al 24 de maig. Per aquest motiu, els responsables de la RFEN afirmen que “hauran d’abordar-se nous criteris de selecció que seran comunicats quan es pugui fer una proposta concreta, un cop s’estabilitzi, i esperem, millori la situació que hi ha a Espanya i es confirmi la celebració dels Jocs Olímpics i del Campionat d’Europa”.

La Federació Internacional pendent d’ajornar competicions

Pel que fa al màxim òrgan responsable de la natació mundial, la FINA, està pendent d’acordar amb el Comitè Olímpic Internacional i el Comitè Olímpic del Japó la suspensió o l’ajornament de les següents competicions:

  • Copa del Món i Preolímpic de Salts (Tòquio, del 21 al 26 d’abril)
  • Torneig Preolímpic de Natació Artística (Tòquio, del 30 d’abril al 3 de maig

Per la seva banda, el que sí que s’ha ajornat és la Lliga Mundial, fins als mesos de setembre/octubre. La decisió afecta la selecció espanyola femenina, que tenia previst viatjar a Rússia per enfrontar-se a la selecció russa el 17 de març.