Foto, art i disseny a la plaça Vicenç Martorell

El Sant Jordi 2020 està enlaire. Marià Marín, secretari tècnic del Gremi de Llibreters de Catalunya, ha assegurat que s’està treballant amb tots els escenaris possibles, fins i tot amb un ajornament de la festa. Marín diu que seria “històric”, però alhora afirma que “no s’ha de tenir por” si finalment s’arriba a aquesta decisió. “És una cosa nova per a tothom”.

Volen que l’Administració es pronunciï al més aviat possible

La demanda que fan els llibreters és que “les autoritats es pronunciïn al més aviat possible sobre aquest esdeveniment, que reuneix a la ciutat un milió i mig de persones al carrer”, diu Marín. D’aquesta manera, tindran més temps de reacció.

La voluntat és “celebrar la festivitat”, afirma Josep Lafarga, secretari general del Gremi d’Editors de Catalunya. Lafarga assegura que estan en espera de les decisions que prengui la Generalitat per veure quina fórmula concreta es podrà fer. El gremi considera que encara tenen entre vuit i 10 dies per preveure els exemplars que necessiten per la diada, en funció de si hi haurà signatures de llibres als carrers o no.

Reunió de la Cambra del Llibre de Catalunya

Dimarts de la setmana que ve es reuneix la Cambra del Llibre de Catalunya, on hi ha els llibreters, els editors, distribuïdors i impressors, per analitzar la situació.

Alhora els llibreters també es pregunten si el govern català treballa amb la previsió de tancar els comerços i recorden que no tenen cap ordre ni recomanació sobre què han de fer i què no.