Campus Olimpia casals esportius

Les entitats esportives de la ciutat, malgrat el confinament que es viu per culpa del coronavirus, ja han començat a treballar de cara als casals d’estiu que organitzen habitualment. Clubs com la UE Sants o el FC Martinenc ja pensen en els Campus Olímpia que faran i pels quals ja s’han obert les preinscripcions.

Els Campus Olímpia: els casals esportius

Des de fa molts anys, els Campus Olímpia són una de les moltes propostes que formen part del programa T’estiu molt, que impulsa l’Ajuntament de Barcelona. Molts nens i nenes aprofiten les vacances escolars per poder practicar algun esport i, en molts casos, perfeccionar alguna especialitat.

Des del 25 d’abril, totes aquelles famílies que volen apuntar els seus fills als campus ho poden fer. Aquest cop, però, les inscripcions s’han de fer de manera telemàtica amb les entitats organitzadores. Dues d’aquestes entitats son la UE Sants i el CEM Guinardó / FC Martinenc.

Futbol i piscina al Sants

La Unió Esportiva de Sants organitza des de fa anys un campus de futbol, al CEM la Bàscula i al CN Montjuïc, que combina la pràctica amb la part més lúdica. El responsable del casal és en Pep Marguí. El director tècnic destaca que “som conscients que hi ha una situació complexa i depenent com evolucioni la pandèmia fins que comenci el campus anirem cap a un costat o cap a l’altre. Les autoritats sanitàries i l’Ajuntament ens hauran de dir les normes que hem de complir per poder-ho fer. Normes com el número d’inscrits, espais que es poden fer servir, com es poden banyar o dinar… Tenim ara moltes incògnites que ens hauran de resoldre i aconsellar”.

Respecte a les inscripcions, que fins aquest any es feien a les oficines del club, “caldrà fer-les de manera telemàtica. Seran unes preinscripcions i, més endavant, amb les coses més clares, ja parlarem de les quotes i les beques”.

El Júpiter també és optimista

El Club Esportiu Júpiter ja fa un grapat d’estius que participa en els Campus Olímpia  per a mainada d’entre sis i 14 anys. Hi ha cinc dates per inscriure’s, la primera tongada començarà el dilluns 29 de Juny i l’última acabarà el divendres 31 de Juliol. Enguany avisen que les inscripcions caldrà fer-les telemàticament.

Natació sincronitzada artística al Guinardó

Des de fa cinc anys, el CEM Guinardó i el FC Martinenc organitzen diversos casals esportius que van des del futbol sala a la natació sincronitzada passant pel bàsquet o el hip-hop. Per l’Albert Ballescà, coordinador tècnic del campus, en el cas de la natació artística “aprofitem que tenim un grup de sincro durant el curs per fer a l’estiu una activitat més específica. Ho dividim en dues franges d’edat que van des del sis fins als 12. Fa cinc anys que ho fem. És d’iniciació i molts venen per primer cop i després s’apunten per fer-ho la resta de l’any”.

En seu cas, i pel que fa a les preinscripcions, assseguren que “en el moment actual tenim la certesa que el campus tirarà endavant, que la gent confiarà en nosaltres. Estem contents i agraïm a la gent que sempre ha estat amb nosaltres. Ens preocupava com es podrien fer les preinscripcions, però tots aquells que vulguin les poden fer en línia des de casa. Teníem por que això no funcionés i, tot al contrari, la gent ha respost i tenim un volum gran de nens i nens que participaran, tot i que no podrem arribar a les xifres d’anys anteriors.

A l’espera de directrius a Gràcia

El Club Natació Catalunya també organitza casals i activitats dins el Campus Olímpia. Ara per ara el club gracienc està a l’espera de rebre directrius per part de l’Ajuntament de Barcelona per concretar quina serà la seva oferta.