Bartomeu

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu ha parlat sobre la rebaixa de sou acordada amb els jugadors de la primera plantilla de futbol a causa de la crisi del coronavirus en diferents entrevistes en diversos mitjans de comunicació.

Bartomeu diu que l’estalvi és d’uns 16 milions

Bartomeu diu que la rebaixa salarial “demostra el compromís dels jugadors amb el club”. El president explica que el divendres 20 de març ell mateix i el director executiu del club, Òscar Grau, van explicar la situació als capitans i aquests “des del minut 1 van veure bé la rebaixa del sou”. Bartomeu afegeix que aquesta rebaixa, conjuntament amb la que també han fet les seccions professionals del club, estalviaran al FC Barcelona aproximadament uns 16 milions d’euros. “L’estalvi mensual del primer equip és de 14 milions d’euros, i dos milions més de la resta d’esportistes”. I ha assegurat que aquesta situació “no ha fet que la relació amb els jugadors n’hagi quedat tocada”.

La situació econòmica no és crítica

El president ha confirmat que als treballadors del club se’ls farà un ERTO que estan negociant amb el comitè d’empresa. Ha explicat que el club ja tenia previst complementar el sou dels treballadors perquè puguessin cobrar-ne el 100%. I ha dit que “els jugadors hi aportaran un 2 % per compensar l’atur d’aquests treballadors”. Bartomeu ha assegurat que el club “no està en una situació crítica” econòmicament. Ha volgut deixar clar que el Barça està fent com moltes empreses, presentar un ERTO per adaptar-se a l’actual situació de pocs ingressos provocada per la covid-19.