model declaracio responsable boe

Des d’aquest dilluns, 30 de març, només els treballadors de serveis essencials poden sortir de casa per anar a la feina. A més, han de portar a sobre un model de declaració responsable, que han de presentar en cas que els aturin la Guàrdia Urbana o els Mossos per evitar que els posin una multa.

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest model de declaració responsable, que pots descarregar-te en pdf aquí. El document recull les dades de l’empresa de serveis essencials: l’adreça, el telèfon i el correu electrònic. També ha de detallar el DNI del treballador que porta el certificat. Amb aquesta declaració firmada per l’empresa, es permetrà que els empleats puguin desplaçar-se per anar a treballar.

Confinament estricte dues setmanes més

El Govern espanyol va decidir diumenge endurir encara més les condicions del confinament, per intentar controlar el ritme de contagi del coronavirus. Va ordenar tancar tot el que no siguin serveis essencials, tot i que va donar una moratòria d’un dia per a aquelles empreses que necessitessin fer alguna tasca imprescindible.

Els empleats que s’hagin de quedar a casa tindran un permís retribuït recuperable: cobraran el sou com si haguessin treballat aquests dies, però hauran de retornar les hores a l’empresa, segons ha establert el Govern.