autonoms treballar

Un aclariment al BOE estableix que els autònoms poden seguir treballant tot i l’anunci de l’enduriment del confinament fet per Pedro Sánchez. El Govern espanyol va limitar el permís a treballar a les activitats i serveis essencials, però aquest reial decret només fa referència als treballadors per compte aliè i no als autònoms, segons s’ha aclarit aquest dimarts al BOE. Qui sí pot seguir treballant són tots aquells assalariats, per compte aliè, que realitzin teletreball.

D’aquesta manera, els autònoms poden continuar treballant i no poden ni tenen l’obligació d’acollir-se al permís retribuït recuperable, la mesura obligatòria que ha explicat el Govern espanyol per continuar cobrant el sou aquests dies i compensar les hores quan es recuperi la normalitat.

Tots els autònoms poden seguir treballant?

No. Del 30 de març al 9 d’abril, aquesta segona meitat del confinament, només podran treballar els autònoms que no formin part de les activitats que va obligar a aturar la declaració de l’estat d’alarma. Es va aturar tota l’activitat a restaurants, centres comercials, botigues.

I els treballadors a càrrec d’autònoms?

Els treballadors autònoms que tinguin empleats a càrrec sí que es troben afectats per aquesta nova edició extraordinària publicada al BOE. Els empleats a càrrec d’un autònom cal que es quedin a casa si no formen part de cap servei essencial i s’hauran d’acollir al permís retribuït recuperable.

El BOE també publica el model de declaració responsable per als treballadors de serveis essencials que haurà de realitzar a l’empresa i que és obligatori que duguin a sobre tots els empleats per evitar una multa.

Arriba el cobrament de la quota d’autònoms

El Govern espanyol ha aprovat aquest dimarts un ajornament de sis mesos del pagament de quotes dels autònoms i les pimes. Una mesura que ha arribat després que se n’hagi cobrat l’última quota, també aquest dimarts. Ràpidament els autònoms han denunciat aquest cobrament després de no poden treballar des de fa 15 dies. Ho han fet a través de la xarxa amb l’etiqueta #AutónomosAbandonados. En relació a aquest cobrament, la ministra d’Economia ha explicat que “es podrà demanar la devolució dels dies que no han estat treballats”. A Catalunya hi ha 540.000 persones que formen part dels autònoms.