messi
Foto: @FCBarcelona_cat

Messi, el capità del Barça, ha fet un comunicat anunciant la rebaixa de sou d’un 70 % que farà la plantilla del primer equip a causa de la pandèmia del coronavirus.

Després de diversos dies de negociacions entre la plantilla i el club, el futbolista argentí ha fet públic l’acord al qual han arribat amb el club. Després diversos jugadors de la plantilla també han fet públic a les xarxes el mateix comunmicat. En l’escrit els jugadors també diuen que la plantilla farà una aportació perquè la resta de treballadors puguin cobrar el 100 %. En el comunicat asseguren que sempre han estat disposats a rebaixar-se el sou i lamenten que des del “mateix club algú posi la lupa a sobre nostra”.

Minuts després del comunicat de Messi, ha estat el FC Barcelona, qui a través de twitter, també ha fet un comunicat explicant l’acord. Es diu que són totes les seccions professionals i els jugadors del primer equip els qui es rebaixaran el sou un 70%. A més, afegeix que la rebaixa dels futbolistes del primer equip serà una mica més, ja que faran una apòrtació perquè els treballadors del club puguin cobrar el 100%.

Els ingressos, sota mínims

La baixada del sou afectarà la plantilla del primer equip. L’aturada de les competicions ha provocat que els ingressos que té el club quedin sota mínims. Partides com els drets de televisió, el taquillatge, la visita al museu i, fins i tot, la restauració que hi ha a les instal·lacions del club no generen cap ingrés. Davant d’aquesta situació, el club ha decidit aplicar aquesta mesura de rebaixar el sou als esportistes professionals.

La mesura s’aplicarà de manera retroactiva, o sigui, de del dissabte 14 de març, que va ser quan el president del govern de l’estat espanyol, Pedro Sánchez, va decretar l’estat d’alarma. El que ara mateix es desconeix és fins quan tindrà vigència, ja que ara per ara es fa difícil de predir quan tornarà a reprendre’s la competició o si finalment es dona per acabada. El Barça té l’esperança que si que es tornin a jugar les diferents competicions i, per tant, el club torni a tenir ingressos i es posi fi a aquesta crisi tant sanitària com econòmica.