Abelardo

Abelardo Fernández, entrenador de l’Espanyol, ha parlat en roda de premsa per valorar la tornada a la competició. Una tornada que per als blanc-i-blaus serà el 13 de juny a les 14 h davant l’Alabès. Aquest matx serà el primer dels onze que l’equip disputarà després de l’aturada pel coronavirus. Onze partits que seran onze finals ja que, a hores d’ara, l’Espanyol és cuer amb 20 punts. En les últimes deu temporades, la mitjana de punts que ha marcat la salvació ha estat de 38.

“Han estat unes setmanes estranyes”

El “Pitu” Abelardo ha valorat aquestes quatre setmanes de preparació de l’equip com “estranyes”, ja que mai ha entrenat amb grups individuals o de màxim 10 jugadors. Tot i això, s’ha mostrat satisfet de com han arribat els seus homes. “Han fet els deures físics durant el confinament” ha afegit el míster. El que no sap és si amb això n’hi haurà prou per competir. La part positiva és que, de moment, no hi ha hagut cap lesionat tot i que a alguns jugadors que van patir el coronavirus els està costant agafar la forma física.

abelardo
@RCDEspanyol

Abelardo, home de reptes

El tècnic asturià ja ha tingut reptes molt exigents entrenant l’Sporting i l’Alabès però el que l’espera amb l’Espanyol ho considera “molt bonic” i “una fita important” si s’aconseguís. Per fer-ho, s’hauran d’adaptar a una Lliga diferent, “una Lliga d’onze partits” que no finals. Abelardo no vol parlar d’onze finals perquè si perden els primers tres o quatre partits, ja serà pràcticament impossible. Un repte per al qual veu la plantilla “contenta, motivada i amb ganes.”

Alabès i calendari

Quan se li ha preguntat pel canvi d’horari del matx contra l’Alabès, que ha passat de jugar-se a les 13 h a fer-ho a les 14 h, Abelardo s’ha resignat i recorda que afectarà els dos conjunts per igual. El tècnic ha qualificat aquest matx de “transcendental” però no de “final”. Més preocupat s’ha mostrat pel fet de tenir un dia menys de descans que el Getafe, equip amb el qual s’enfrontaran en la següent jornada.

Nova Lliga

Aquesta aturada pot resultar beneficiosa per a un equip que ha arribat “amb energies renovades. Amb moltes ganes i amb la ment neta” per afrontar un campionat que, segons Abelardo, “no tindrà res a veure amb les temporades anteriors” perquè tindran onze partits en cinc setmanes i cada matx “serà una guerra total”. Pel que fa al fet que alguns dels seus homes hagin definit la competitició de “desvirtuada”, Abelardo hi ha respost que hi està d’acord però recorda que el que han de fer és lluitar i no tirar la tovallola. Tanmateix, el Pitu s’ha mostrat favorable al fet que es puguin fer cinc canvis per partit i que puguin seure 23 jugadors a la banqueta. També dona suport al fet que el club hagi demanat que un percentatge d’aficionats pugui entrar als partits respectant les mesures de seguretat perquè “el públic sense futbol és un futbol diferent.”

 

“L’equip ho pot fer”

L’equip necessita fer més per aconseguir la salvació, en paraules d’un Abelardo que creu que han de canviar i millorar si volen salvar-se. Però el tècnic és optimista. “L’equip ho pot fer. Tots tenim fe, des del president fins al director esportiu. Estem il·lusionats amb el repte.” I per acabar, el tècnic ha volgut recordar que “l’Espanyol sempre ha sortit d’èpoques complicades.”

La roda de premsa íntegra d’Abelardo