Espanyol tanca botiga No Gira

La situació d’excepcionalitat que s’està vivint amb la crisi del coronavirus ha fet que moltes entitats hagin començat a prendre mesures extraordinàries per afrontar-la. Una és el RCD Espanyol, que ha decidit, entre altres coses, ajornar la gira que tenia previst fer el primer equip aquesta pretemporada i tancar la botiga de la Rambla, inaugurada fa menys d’un any.

Sense gira i sense botiga al centre

La directiva de l’Espanyol ha decidit donar un impuls a la seva gestió econòmica. Una de les primeres mesures que ha pres ha estat la del tancament definitiu de l’RCDE Store a la Rambla i l’ajornament de la gira que tenia previst fer el primer equip aquest estiu. Segons el comunicat emès pel club, la decisió respon a “la situació mundial a causa de la pandèmia de la covid-19“. Pel que fa a la botiga de la Rambla, el club considera que “a causa de l’estat d’alarma i en previsió del llarg termini en la recuperació total del turisme a Barcelona, se n’ha decidit el tancament definitiu. La intenció del club és recuperar aquesta iniciativa comercial al centre de la ciutat de Barcelona en el moment en què les condicions generals recuperin la normalitat“.

botiga Espanyol tanca

Altres decisions importants

Aquestes dues decisions no han estat les úniques que l’Espanyol ha pres pensant en la seva economia. La futura disminució d’ingressos ha provocat que el club s’hagi centrat en les tecnologies per buscar solucions a temes com els patrocinis i la publicitat. Per exemple, s’ha negociat amb la Lliga la incorporació d’elements publicitaris que puguin aportar més visualització perquè, alhora, això els permeti accedir a més patrocinadors. Un altre punt clau per a l’economia de l’Espanyol serà la reobertura del Tour RCDE un cop les autoritats sanitàries permetin obrir-lo al públic. Tanmateix, s’han cancel·lat tots els concerts previstos per a aquest estiu, entre els quals el de Marc Anthony. Tot plegat, pensant en la sostenibilitat del club.

Dos milions d’euros per compensar els abonats

L’Espanyol remarca que, en tot moment, la prioritat de l’entitat ha estat l’esforç econòmic a “tractar de donar la major compensació possible a tots ells amb motiu de la pandèmia” i el fet que no puguin presenciar els partits que els queden a l’RCDE Stadium. De fet, dels 11 partits que queden per acabar la competició, sis seran a Cornellà-el Prat. Aquestes compensacions han suposat un import de més de dos milions d’euros.