L’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa han editat una guita per als treballadors de plataformes digitals que pateixen situacions de precarietat laboral. Després de la mort d’un missatger de Glovo i les protestes posteriors, el consistori està difonent un fulletó amb informació sobre la problemàtica de les persones falses autònomes, les precaucions que cal prendre quan es treballa per compte d’altri i els drets i deures d’empresa i treballadors en aquest context laboral. La guia es pot consultar també en línia aquí.

Pel comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, Àlvaro Porro, cal “elevar al Congrés dels Diputats i al Parlament de Catalunya els canvis legislatius que calen en aquest sentit”. Afegeix que el consistori se sent “interpel·lat” malgrat no té competències en matèria de mercat laboral i que vol donar suport a “veritables projectes d’economia col·laborativa”.

Al debat hi han participat també Mayo Fuster, investigadora del Grup Dimmons de l’Internet Interdisciplinay Institute de la UOC; Núria Soto, membre del col·lectiu d’exrepartidors ‘Riders x Drets’ i del sindicat IAC i Natxo Parra, advocat del Col·lectiu Ronda.

Recupera aquí la conversa sencera: