En ple debat sobre la configuració del futur govern municipal els presidents del Gremi de Restauració i de les associacions comercials Barcelona Oberta i Fundació Barcelona Comerç reclamen a les forces polítiques que treballin “posant la ciutat per davant de les sigles polítiques”. Segons Pere Chías, president del Gremi de Restauració, “no es pot governar una ciutat amb 11 regidors. Cal que facin un esforç per aconseguir un gran pacte de ciutat”.

“Ens agradaria que des de totes les forces es pensi en clau de ciutat per tenir una visió més unida i no tant de partidismes i ideologies”, ha expressat Salva Vendrell, de la Fundació Barcelona Oberta. Un missatge molt similar al que fa des de Barcelona Oberta el president Gabriel Jené: “Només l’estabilitat farà possible la col·laboració publicoprivada per tirar endavant les polítiques”.

Missatges de comiat dels regidors

Unes declaracions que han fet durant l’esmorzar que restauradors i comerciants han organitzat aquest dimecres per acomiadar els regidors que marxen de l’Ajuntament. El president del Grup Municipal del PDeCAT, Xavier Trias, i el del PP, Alberto Fernández Díaz, han coincidit a rememorar la bona sintonia personal que han tingut i tenen tant entre ells com amb altres regidors. Tots dos han assenyalat que aquesta bona relació ha ajudat en molts moments a arribar a acords.

De fet han apel·lat que es recuperi aquesta manera de fer política: “Aquella vella política que, per sobre dels gestos, prioritzava l’acord, el consens i el sentit de ciutat”, ha dit Fernández Díaz. En la mateixa línia Trias ha recriminat que, després de les eleccions “hi hagi qui parla de cinturons insalvables. Hem de ser capaços de mirar més enllà”. Trias ha reconegut que ha estat un mandat molt difícil, ha recordat l’absència de Joaquim Forn però ha insistit que, “malgrat tot hem de ser capaços de superar les diferències”.

Anècdotes

També hi ha hagut espai per a les anècdotes. La regidora d’ERC, Trini Capdevila, ha narrat divertida la caiguda que va patir enmig d’un plenari: “Vaig anar a parar als peus de l’Alberto Fernández Díaz”. Capdevila ha recordat que el popular li va dir “Trini, per caure als meus braços no calia que fessis tot això”. El socialista Daniel Mòdol també ha explicat la confusió pel fet de ser un regidor independent en el si del PSC: “Ciutadans, però també alguns companys a l’Ajuntament van malinterpretar-ho i es van pensar que era independentista. De fet vaig rebre alguna oferta d’algun partit”, ha dit entre rialles, mentre ha tornat a aclarir “no soc gens independentista”.

Hem sabut també que Carina Mejías (Cs), Montserrat Ballarín (PSC) i el regidor de Comerç en funcions, Agustí Colom, viuen a prop els uns dels altres: “Moltes vegades compartim taxi i converses sobre quin és el supermercat que té millors preus”.

Qui no ha parlat ha estat la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, que també plega. Després d’un mandat amb moltes diferències amb el director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, aquest ha volgut enterrar la destral de guerra. Per fer-ho ha recordat un dels moments d’entesa amb el govern, l’acord sobre els porxos de la Boqueria.