El Gecko con Botas és una companyia de teatre especialitzada en titelles i teatre d’ombres. Fins fa poc només disposaven d’espais que els cedien o llogaven per hores per crear els seus espectacles. No tenien local propi on emmagatzemar material o assajar. Des de l’abril passat el projecte s’ha consolidat gràcies als baixos que ocupen a l’avinguda de Francesc Cambó, número 18-36, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.

El Gecko ja té local a preu accessible

Batejat com El Niu del Gecko, aquest és un dels vuit espais que el districte de Ciutat Vella va posar a disposició de projectes empresarials sota el nom Local local. Els projectes guanyadors han obtingut contractes assequibles durant un període que va de tres a cinc anys prorrogables dos anys més. Els locals s’han adequat i els lloguers estan molt per sota del preu de mercat: el primer any serà de vuit euros per metre quadrat; el segon, de nou euros per metre quadrat, i el tercer, de 10 euros per metre quadrat. Els anys successius els preus s’aniran actualitzant segons l’IPC.

Una fórmula per revertir el monocultiu turístic

La Clementina i en Damián formen El Gecko con Botas, una companyia especialitzada en teatre d’ombres. Fa anys que treballen però fins ara no tenien un espai de creació propi. Aquest és un dels projectes que s’han beneficiat del programa Local local, engegat pel districte de Ciutat Vella.

La Clementina assegura que es van presentar per optar a un d’aquests locals “per tenir un espai propi on poder tenir el material que necessitem per als espectacles, però també per tenir un espai de creació de manera estable”.

Amb iniciatives empresarials com aquestes es volen dinamitzar locals tancats de Ciutat Vella que ajudin a lluitar contra la gentrificació i el monocultiu turístic.

Espai per als veïns i llibres artesanals

L’espai l’utilitzaran a més per fer i arreglar titelles i per mostrar als veïns i interessats més coses sobre el teatre d’ombres, però també volen que sigui un aparador de llibres artesanals.