El port de Barcelona s’ha convertit, aquest dilluns, en punt de sortida d’un creuer que farà la volta al món. És el primer que recorrerà tot el globus sortint de la ciutat. Propietat de la naviliera privada MSC Creuers, l’embarcació visitarà 32 països durant 119 dies. Barcelona, de fet, és el quart punt de sortida d’aquest vaixell, que ja ha passat per Roma, Gènova i Marsella. Als passatgers que ja viatgen a bord de la nau, s’hi han embarcat 300 passatgers més, entre ells  30 barcelonins, que han decidit viure aquesta experiència a través del mar.

El creuer posarà rumb cap a l’Atlàntic, on farà aturades a la zona del Carib. I de l’Atlàntic farà el salt cap al Pacífic a través del canal de Panamà, per dirigir-se posteriorment a l’oceà Índic i al Golf Pèrsic abans de tornar al Vell Continent.

El viatge recorrerà un total de 32.260 milles nàutiques, que quedaran enregistrades gràcies a nou influenciadors de tot el món. L’embarcació acollirà, com si es tractés d’un relleu durant diferents etapes, aquestes nou persones, que s’encarregaran de gravar històries durant el viatge. Un contingut que podrà seguir-se a través de les xarxes socials i en què tothom qui ho vulgui podrà veure com és el dia a dia a bord del creuer, què en pensen els viatgers i també com és la interacció amb les persones dels països en què farà aturada. A més, el restaurant del vaixell adaptarà el seu menú a la zona del món en què es trobin a cada moment, per tal de poder donar als passatgers el menjar local.

Més viatgers al Port

A punt de tancar l’exercici 2018, fonts del Port de Barcelona han avançat a betevé que la previsió és tancar l’any amb 3.000.000 de creueristes. Una xifra que creix respecte 2017, en què van ser 2,7 milions de creueristes els que van passar per al port.

Amb aquest context, l’Assemblea de barris per un turisme sostenible ha tornat a criticar el que considera un “creixement insostenible” del turisme a la ciutat. L’associació lamenta la contaminació que aquestes embarcacions produeixen a la ciutat. A més, insisteixen que el model turístic de creuers fomenta una “mala gestió de l’espai públic.”

MSC Magnífica, el vaixell insígnia de la companyia