Dues setmanes després de la inauguració del nou passeig del trencaones, molts barcelonins han aprofitat l’entrada d’any per visitar aquesta nova entrada al mar des de la ciutat. A poc a poc, els ciutadans l’estan fent seva, ja sigui per caminar, badar amb les vistes o fer esport.

En general els barcelonins amb qui ha pogut parlar betevé fan una bona valoració del nou passeig, malgrat hi ha qui hi veu pegues. La barana de mar, opinen, és massa alta i tapa la visió. I al passeig consideren que hi ha massa ciment. Algunes persones, sobretot gent gran, hi troben a faltar bancs i zones d’ombra.

passeig del Trencaones

Caminant pel nou passeig molta gent es transporta a una altra època, quan el trencaones era un dels llocs més populars de la ciutat a mitjans del segle passat. Els barcelonins hi acostumaven a anar a passar el dia, amb els seus cotxes, i dinaven a l’aire lliure. També hi arribaven Las Golondrinas. A més, hi havia un far, força pintoresc, i un restaurant, el Porta Coeli, on servien musclos i sardines.

L’antic trencaonades encara existeix però està ocupat per les terminals de creuers i ja fa temps que els ciutadans van deixar d’anar-hi.

El nou passeig del trencaones té una llargada de 400 metres i desemboca en un gran mirador al mar Mediterrani. Aprofitant la construcció d’aquesta infraestructura, també s’ha ampliat la plaça de la Rosa dels Vents, deixant al descobert una superfície de 14.000 metres quadrats per on els ciutadans ja poden passejar.

passeig del Trencaones

El nou passeig ha estat possible gràcies a l’acord que van signar el Port de Barcelona i l’Ajuntaments’emmarca en el projecte de la Nova Bocana Nord, una proposta que preveu nous passejos, infraestructures i el possible Museu de l’Hermitage.