Al restaurant Xamfrà Gaudí, a tocar de la Sagrada Família, l’alegria dels encarregats i de les 14 persones que hi treballen era evident aquesta tarda. Els ha tocat el primer premi de la loteria de Reis tot i que quan ho han sabut, han seguit treballant perquè, segons han explicat a betevé, hi havia molts clients dinant.

L’Àngela i en José Luis fa 30 que compren i venen el número guanyador, el 37142, entre la seva clientela (tant en el restaurant Xamfrà Gaudí com en un local que regentaven anteriorment). L’Àngela explica que, a la cuina, aquest diumenge han fet broma i “es deien milionaris els uns als altres”. Segons ella, ser un dels guanyadors d’aquest sorteig “no els fa millors persones” perquè segueixen sent les mateixes de sempre.

Premi destinat a la solidaritat

L’Àngela té una vessant solidària que ara pensa potenciar. Després d’acollir quatre anys un nen sahrauí, va ajudar econòmicament la seva família a construir una casa a Algèria. També a l’Índia ha finançat un parell de cases per a dones repudiades. Amb els diners que guanyarà ara explica que pensa ajudar “persones concretes que ho necessiten realment”. Afirma que té  parents a qui els aniran molt bé els diners i pensa seguir contribuint amb donacions a la Fundació Vicente Ferrer. Tot i això, l’Àngela creu que l’autèntica loteria li tocarà al maig, quan naixerà la seva primera neta. La resta d’empleats del bar no podien dissimular que aquests dies aniran a treballar més contents.