El Mercat del Ninot celebra el 125è aniversari amb activitats que encara continuen aquest cap de setmana amb una exhibició de castells i una ruleta popular.

Data de l’any 1892, però va obrir el 1894 amb el nom d’El Porvenir, tot i que sempre se l’ha conegut com a Mercat del Ninot. Fins a l’any 1933 va ser un mercat a l’aire lliure. L’actual, del 2015, és el resultat d’una la remodelació integral.

Un centre de memòria del barri

Alguns dels paradistes formen part de nissagues que van viure la primera construcció del mercat, l’any 1933. “Soc la quarta generació de peixaters. Va començar la meva besàvia, que era minyona d’uns peixaters sense descendència, i els ajudava a casa i a la plaça el cap de setmana. Quan es van jubilar li van deixar les parades al seu nom i tot així va començar”, explica Pau Ribera, de la Peixateria Ribera. En Joaquim Rigol Martí, d’Aviram Rigol, diu que “antigament els conills els matàvem a la parada. Els pares ja no els mataven a la parada però nosaltres mateixos un escorxador que estava fora de Barcelona i allà mataven els pollastres, els conills, etc. Ara ens ho fem portar tot mort, abans ens ho fèiem nosaltres”.

El mercat ha canviat molt des d’aleshores

Amb la remodelació del 2015, el mercat ha tornat a ser central al barri, amb una oferta de 81 parades i una aposta pel producte de qualitat i la gastronomia.