Una trentena d’activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) han ocupat l’oficina de CaixaBank situada a la ronda de Sant Antoni. L’acció sorpresa s’ha fet per exigir una solució per a la Kerly, una jove que està intentant negociar la condonació del deute i un lloguer social amb l’entitat bancària. Després de quatre hores d’ocupació, han aconseguit el compromís de CaixaBank.

Cap a les 14.30 h, els activistes han aixecat la protesta perquè els representats del banc, un cop reunits amb l’afectada, s’han compromès a condonar-li el deute i li han ofert un lloguer assequible, tal com es demanava. Ara bé, encara no és oficial: el dilluns, responsables de CaixaBank es reuniran per estudiar el cas i fer les modificacions pertinents al contracte. Des de la PAH asseguren que ho seguiran de ben a prop. També han aconseguit un lloguer social per a una altra dona en situació de vulnerabilitat.

Denuncien incompliments de la Llei 24/2015

L’ocupació s’ha produït poc abans de les 11 h i, a banda, els activistes han empaperat l’oficina bancària amb cartells de denúncia. Alerten que els bancs incompleixen la Llei 24/2015, que regula l’habitatge i que obliga els grans tenidors a oferir un lloguer social abans d’efectuar qualsevol desnonament. Des de la PAH exigeixen al govern català que faci complir la normativa.

La PAH empapera una oficina de CaixaBank