És el tercer dia de vaga indefinida dels vigilants que treballen als filtres de seguretat de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat i el clima de tensió entre treballadors i empresa no sembla rebaixar-se. Aquest diumenge, el comitè de vaga i el d’empresa han anunciat que volen denunciar davant dels jutjats suposades anomalies a l’hora de treballar als controls de seguretat durant la vaga.

Des de divendres que alerten que Trablisa, l’empresa encarregada de la seguretat, i els agents de la Guàrdia Civil que patrullen les instal·lacions estan pressionant els treballadors que cobreixen els serveis mínims del 90 %. L’assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, ha assegurat davant dels mitjans de comunicació que els agents fan passar les maletes “més ràpidament del que és habitual”.

De fet, han assegurat que una treballadora ha patit un atac d’ansietat a causa d’aquestes pressions. Segons han explicat, divendres sis empleats també van interposar una denúncia a Inspecció de Treball perquè un responsable de Trablisa els volia fer treballar malgrat no estar convocats com a serveis mínims.

L’empresa encara no s’ha pronunciat sobre aquestes acusacions tot i que divendres ja va negar les suposades pressions que denuncien els treballadors.