El personal de terra i manteniment d’Iberia ha encetat la segona jornada de vaga d’aquest cap de setmana per reclamar que la plantilla contractada temporalment passi a ser fixa i reduir la sobrecàrrega de feina que denuncien els treballadors.

L’aerolínia ha assegurat que aquest diumenge l’activitat transcorre amb normalitat i sense cap incidència a l’Aeroport de Josep Tarradellas Barcelona el-Prat, tenint en compte que ja es van cancel·lar 134 vols de manera preventiva per l’aturada. Segons Iberia, el seguiment de la vaga és del 10 % dels treballadors que no estan convocats com a serveis mínims, mentre que des del sindicat UGT dissabte van assegurar que dos de cada tres empleats secundaven l’aturada.

La majoria de vols cancel·lats preventivament han afectat Vueling, que n’ha anul·lat 112, British Airways i Iberia, amb 16 i 6 vols cancel·lats, respectivament. En total, 18.000 passatgers han estat perjudicats, però la majoria ja s’han recol·locat en altres vols al llarg del cap de setmana.

En espera d’una nova reunió amb Iberia

Els treballadors d’Iberia han demanar a l’empresa una altra reunió a principis de la setmana vinent, després que les últimes trobades fallides no servissin per acostar posicions. UGT ha demanat també la implicació d’Aena, de qui depèn l’aeroport, com a part implicada en el conflicte laboral.