El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha alertat d’una certa “relaxació”  entre la població i s’ha referit a les situacions que es comencen a veure de grupets de joves conversant. Simón ha advertit que “donar un pas enrere seria terrible per a la població i per als nostres professionals que s’han deixat la pell i no crec que puguin aguantar una altra situació similar”.

Fernando Simón ha definit la pandèmia de la covid-19 com “molt més explosiva del que ningú pensava” i ha apel·lat a la importància de mantenir les mesures de seguretat i higiene per evitar nous contagis de coronavirus.

Els canvis de fase en la desescalada

A pocs dies pel canvi de fase, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, ha afirmat que el comitè tècnic i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, estan treballant amb les comunitats autònomes per decidir quines estan preparades per alleugerir les mesures de confinament. Simón ha assegurat que encara no se sap quines ho faran, però ha remarcat que l’objectiu del Govern no és que les comunitats facin sol·licituds per denegar-les, sinó perquè “consideren que realment estan en condicions de passar de fase”.