Cartell de la campanya solidària de l'Hospital Clínic per aturar el coronavirus
Font: Hospital Clínic

L’Hospital Clínic i l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi Sunyer (IDIBAPS) han impulsat una campanya solidària per recollir donatius per combatre la covid-19. Segons es descriu al comunicat que han enviat aquest dimecres, “l’objectiu és avançar en recerca per conèixer millor el nou coronavirus, descobrir els seus punts febles i posar fi a la situació d’emergència actual”.

Al vídeo de la campanya hi participen diferents personalitats com Josep Maria Pou, Pep Guardiola, Mercedes Sampietro, Tortell Poltrona o Xavi Hernández. La iniciativa solidària també llança un repte a través de les xarxes socials amb el lema “#PerUnaAbraçada”, que “consisteix a pujar una fotografia d’una autoabraçada i nominar tres persones perquè facin el mateix”. Els donatius es poden fer a través de la pàgina web de la campanya.

 

Els impulsors de la campanya reiteren que “avançar en la recerca és l’única solució per abordar i controlar la covid-19 de manera definitiva”. Per fer-ho, els investigadors del Clínic-IDIBAPS han explicat que “impulsen més de 100 projectes de recerca en diferents àmbits”, com l’elaboració d’una vacuna, tractaments per curar el coronavirus o el desenvolupament de tests de diagnòstic i d’immunitat.

El doctor Elías Campo, director de Recerca de l’Hospital Clínic i director de l’IDIBAPS, ha assenyalat que “si vam trobar una solució per a la sida, la trobarem per a la covid-19. És qüestió de temps, mètode, col·laboració i finançament”.