No tothom ha arribat a temps per obrir. L’estrena de la carpa provisional del Mercat de l’Abaceria aquest divendres s’ha fet a mig gas. Hi ha parades que atenen els clients amb total normalitat, però d’altres no han pogut fer-ho, i segueixen treballant perquè la botiga estigui a punt al més aviat possible. Algunes encara han d’omplir el taulell, netejar la parada i n’hi ha que han d’il·luminar-la. No n’han tingut prou amb el dia de marge que se’ls va donar (inicialment la carpa havia d’inaugurar-se aquest dijous). El nou equipament està ubicat al passeig de Sant Joan entre els carrers de la Indústria i Sant Antoni Maria Claret.

mercat abaceria carpa estrena

“Retardar-ne l’estrena per anar tots junts”

Alguns paradistes han assegurat que la millor opció hauria estat retardar l’estrena perquè tots els comerciants obrissin alhora per “anar tots junts”. Això no ha estat possible. Però la majoria és optimista. Creu que aquest dissabte ja estaran a punt per atendre el públic. Hi ha qui ha detectat algun error en la construcció de la parada. Alguns es queixen que els taulells per atendre el públic s’han col·locat massa amunt. També hi ha una botiguera que té la bàscula molt elevada i pràcticament no hi arriba a pesar els productes.

Mercat Abaceria carpa estrena

Mercats resta importància que hi hagi parades tancades

El gerent de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, Màxim López, s’ha referit als botiguers que no han pogut obrir. “És un procés habitual perquè el mercat s’està posant en marxa”, ha dit López. A més, ha assegurat que el dia de l’estrena ha de servir també per “detectar els problemes que sorgeixin per intentar resoldre’ls”.

Durant les primeres hores de funcionament el mercat ha estat força ple amb clients de tota la vida que s’hi han acostat per fer la compra i també s’hi han vist curiosos i alguns turistes que volien veure quina cara feia el nou mercat.

La majoria de les parades exteriors del mercat, moltes de roba, no han obert. Els paradistes asseguren que no els agraden com han quedat els acabats i critiquen alguns errors en el disseny. Els afectats ja han demanat a l’Ajuntament que els arreglin els problemes que han detectat. Màxim López ha assegurat que les parades exteriors “són les més complicades d’instal·lar”, un fet que explica el retard en l’obertura.

mercat abaceria carpa botigues exteriors

La carpa, en xifres

La carpa de l’Abaceria té 1.900 metres quadrats, on es disposen les 53 parades, 46 d’alimentació i la resta ven altres tipus de productes com roba, parament de la llar i flors i plantes, entre d’altres. La singularitat d’aquest mercat és que té un altell de 400 metres quadrats on hi ha les oficines d’administració i una sala que acollirà esdeveniments culturals i veïnals. El gerent de Mercats, Màxim López, ha confirmat que l’enderroc de l’edifici situat a la travessera de Gràcia començarà la propera tardor. S’espera que l’obra arrenqui el 2020 i s’allargui entre 24 i 30 mesos.

 

mercat abaceria carpa estrena