Un edifici es degrada des de fa dècades al carrer de Nàpols, a tocar de la Gran Via. Es tracta de l’antiga fàbrica de vehicles Eucort, que va tancar als anys 50 i que després va passar a ser una ferreteria industrial. La dècada dels 80 va abaixar la persiana i, des de llavors, l’edifici està abandonat.

Han passat els anys i ara una xarxa evita que caiguin sobre els vianants fragments de la façana, molt malmesa. El sostre és ple de forats. I si això fos poc, denuncien els veïns, la coberta d’aquesta antiga nau és de fibrociment, un material que conté amiant.

Teulada de fibrociment al carrer de Nàpols

Fa un any i mig, una veïna de l’edifici del costat va denunciar el mal estat de la teulada a l’Ajuntament. Li preocupa que es puguin estar alliberant fibres d’amiant a l’ambient. De seguida, un tècnic municipal va visitar-la, va revisar la coberta i li va entregar una acta en què es reconeix que no està en bones condicions. Des de llavors, però, no ha tingut més notícies. Per això, ha demanat el suport de veïns d’altres edificis propers que també han enviat queixes a l’Ajuntament.

betevé s’ha adreçat a la propietat actual, que ha rebutjat fer declaracions. L’Ajuntament assegura que el privat està tramitant una llicència per rehabilitar l’edifici, i que es farà una intervenció per confinar la teulada amb amiant.

Les queixes veïnals per l’amiant es multipliquen

La coberta de fibrociment d’aquest edifici del carrer de Nàpols se suma a la llista de teulades similars que preocupen els veïns que hi conviuen. Als entorns de l’antic cinema Urgell, s’han organitzat per demanar que s’augmenti la seguretat en la imminent retirada de la uralita. A l’Abaceria, els veïns van pressionar l’Ajuntament, que ha aturat les obres i ha licitat un nou projecte de desamiantatge.