Sis operaris han enretirat aquest dilluns al matí les canonades amb amiant de l’interior de l’antic Cinema Urgell, on es construirà un supermercat. Aquests treballs formen part de la segona fase dels treballs de retirada de la gran teulada de fibrociment amb amiant, que s’allargarà 10 dies i amb què es preveu desmuntar 2.000 metres quadrats d’aquest material cancerigen.

Al rebedor i a l’ascensor del carrer del Comte d’Urgell, número 35 hi penja un cartell que adverteix que mentre es facin aquests treballs no s’hi poden obrir finestres ni encendre aires condicionats.

cinema urgell amiant

 

Els veïns se senten insegurs i incòmodes

Els veïns asseguren que és el pitjor moment per dur a terme aquests treballs. Ho assegura la Rosa, la veïna de l’entresol. Helena Martí, portaveu dels veïns, assegura que les obres són inoportunes no només per la incomoditat que suposen per als veïns, sinó perquè “no té sentit posar el làtex líquid amb aquestes temperatures”. Martí assegura que s’asseca molt ràpid i “no té l’efecte que ha de tenir”. Per la seva banda, Alberto Gianolio, veí del sobreàtic, explica que la llei protegeix els treballadors però “no hi ha una llei que protegeixi els veïns“. Per aquest motiu no té clar que acabin presentant una denúncia a la fiscalia.

Bandera vermella minúscula

Si bé no s’ha atès la demanda dels veïns de reforçar la seguretat dels treballs de retirada de la teulada, sí que se’ls ha fet cas a l’hora de col·locar una bandera vermella quan s’estigui traient l’amiant per prendre mesures. Es tracta d’un senyal força petit que no es veu des de tot arreu. El pas següent a treure les canonades serà ruixar la uralita amb un làtex líquid, que redueix la possibilitat que en saltin fibres, i després es trauran les plaques una a una.