[vc_row][vc_column][vc_btn title=”ACTUALITZACIÓ: Desconvocada la vaga de funcionaris a Catalunya” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/desconvocada-vaga-12-desembre-acord-treball-sindicats/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Els sindicats Comissions Obreres i UGT mantenen la convocatòria de vaga de la funció pública del 12 de desembre, en espera del que pugui passar en la darrera reunió de mediació que s’està fent al Departament de Treball aquest dimarts al matí. És la darrera oportunitat d’arribar a un acord que permeti desconvocar l’aturada dels funcionaris.

La Generalitat s’ha compromès a assistir a la reunió amb una nova proposta. De moment, els sindicats admeten que el govern “s’ha mogut”, però també alerten que “no és suficient”. En una acció conjunta a l’estació de Sants per difondre els motius de la vaga, el secretaris generals de Comissions Obreres, Javier Pacheco, i d’UGT, Camil Ros, han assegurat que segueixen apostant per l’aturada i que no acceptaran “qualsevol acord per punxar el globus de la mobilització”.

Aquesta reunió “in extremis” arriba després que la darrera trobada de set hores acabés ahir dilluns a la mitjanit sense cap acord. La Generalitat els havia ofert retornar el 35 % de la paga extra del 2013 l’any vinent i les altres dues pagues pendents, en sis anys, i no en vuit com recollia la darrera proposta. Els representants dels funcionaris, però, creuen que aquest temps de retorn encara és excessiu.

Fins ara, les darreres reunions entre sindicats i Generalitat han acabat sense acord. L’última va ser fa tot just una setmana. Recordem que els principals sindicats amb representació en el sector públic —CCOO, UGT i USOC— exigeixen les pagues extres pendents dels anys 2013 i 2014.

Treball decreta els serveis mínims pel 12-D

En paral·lel a la negociació, el Departament de Treball ja ha decretat els serveis mínims si, finalment, es confirma la vaga de demà dimecres, 12 de desembre. En el cas dels Ferrocarrils, els serveis mínims són del 50 % a les hores punta, entre les 6.30 i les 9.30 h i entre les 17 i les 20 h. A les escoles públiques i concertades caldrà que hi hagi una persona de l’equip directiu i un professor per cada sis aules d’educació infantil i primària, i la meitat del personal a les escoles infantils.