El Fòrum Gastronòmic que se celebra a Barcelona permet, al sector de la restauració, veure quines són les tendències en el món dels restaurants. En la secció Innofòrum estan representades les propostes dels veritables revolucionaris de la indústria. Entre les 50 innovacions alimentàries que es presenten, us en mostrem tres que ens han cridat l’atenció.

Adeu a la carn

Entre les novetats presentades al Fòrum Gastronòmic, trobem la proposta de Rich in Plants (RIP) Foods. El seu objectiu és fer més temptador el món de la proteïna vegetal. El seu producte permet als cuiners plantejar a la seva carta una gran diversitat de plats, com ara hamburgueses, mandonguilles o broquetes. Segons el seu fundador, Kevin Forsman, fins ara l’alternativa al pollastre era el tofu però ara, amb els seus productes, volen aconseguir “portar la carn vegetal al carnívor”.

Forsman també apunta que “serem 10 bilions d’habitants el 2050 i actualment el sistema d’explotació intensiva animal no és sostenible. A més, està subvencionat pels governs i ens empeny a un desastre mediambiental que la proteïna vegetal pot evitar”.

L’explotació animal ens empeny a un desastre mediambiental
Kevin Forsman, fundador de RIP Foods

Menjar-se els coberts

A Gloop han vist clar que cal aturar les grans quantitats de residus que generen els coberts de plàstic. La seva solució és menjar-nos-els. El seu director, Hernán Hernández, creu que les alternatives al plàstic, com ara la fusta o els materials compostables, no han estat una solució ideal. Ara, amb les seves culleretes fetes de civada i amb gust de galeta es podrà evitar, per exemple, que després de demanar una terrina de gelat es llencin grans quantitats de culleretes de plàstic i els consumidors podran optar per menjar-se-les.

Un polvoró… de tomàquet

La cita dels professionals de la restauració també ens permet degustar algunes de les tendències més gurmet. És el cas de les propostes de l’empresa Caviaroli, els inventors del caviar d’oli i de les olives esferificades dirigides al gran públic, òbviament amb l’assessorament d’Albert Adrià. Ara l’experiència arriba amb el restaurant Disfrutar i els seus polvorons de tomàquet. El fundador de l’empresa, Ramón Ramón, ha trigat un any i mig a desenvolupar aquest plat del xef, ex Bulli, Oriol Castro. Els polvorons, explica Ramón, són el complement perfecte per tastar el caviar d’oli i apropar l’alta cuina als cuiners i, en un futur, també al gran públic.