pisos lloguer Bordeta

Fa només tres anys, al camí de la Cadena, a la Bordeta, hi havia un dels últims nuclis de barraques de Barcelona. Ara, però, en el mateix espai on durant dècades hi van viure un grapat de famílies en condicions insalubres s’hi estan aixecant quatre blocs nous d’habitatges de lloguer de luxe. 420 pisos d’entre una i quatre habitacions, amb un preu de lloguer poc assumible per a la majoria de famílies de la ciutat. El pis més barat costa 1.080 €/mes i els més cars, els àtics, 3.390 €/mes.

El complex immobiliari, amb prop de 4.000 m2 de zones comuns, disposarà de piscina, gimnàs, una àrea de relax i un espai de benestar i, fins i tot, un petit supermercat 24 hores, zona de cotreball i espai de reunions. Un canvi radical per un barri, el de la Bordeta, on fa només unes dècades es van construir els primers habitatges per als obrers de les indústries dels voltants, com Can Batlló.

Pisos de 40 m2 i una habitació per 1.450 €/mes

Becorp, el promotor immobiliari del projecte, assegura que aquests quatre blocs volen donar “l’impuls definitiu al lloguer d’obra nova a la ciutat de Barcelona”. Els preus dels pisos, i també les seves dimensions, no són aptes per a tothom. La majoria dels habitatges de les plantes inferiors són petits, de poc més de 40 metres quadrats i una única habitació. Per aquests pisos el preu del lloguer va dels 1.080 €/mes, el més barat, fins als 1.450 €/mes, pel més car.

Els pisos més grans són els de l’àtic. Tenen quatre habitacions i entre dos i tres banys i una superfície de 139 m2. Aquí el preu s’enfila per sobre dels 3.000 €, fins arribar als 3.390 €/mes pel pis de lloguer més car.