restaurant disfrutar

(ACN) El restaurant barceloní Disfrutar, dels excaps de cuina d’El Bulli Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, és el cinquè millor restaurant del món. Així ho ha revelat aquest dimarts el rànquing britànic The World’s 50 Best Restaurants en una gala a Anvers (Bèlgica), que ha situat de nou al capdavant de la prestigiosa llista el Noma, l’establiment del xef danès René Redzepi, a Copenhaguen (Dinamarca). D’aquesta manera iguala El Bulli, de Ferran Adrià, en coronar-se per cinquena vegada com a líder global. Completen el podi Geranium, també a Copenhaguen, i l’Asador Etxebarri, a Atxondo (Biscaia).

L’establiment d’Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, situat al carrer de Villarroel, ha estat distingit per l’organització pels seus “plats paradoxals” i per oferir una experiència gastronòmica “única”.

Més avall del rànquing, la cuina espanyola també ha comptat amb representació amb el Mugaritz, d’Andoni Luis Aduriz, que ha quedat 14è; l’Elkano, en 16a posició; el Diverxo, liderat pel xef David Muñoz, en 20è lloc, i més enrere, l’Azurmendi, d’Eneko Atxa, a la 49a posició.

El Celler de Can Roca, dues vegades primer

Després que la pandèmia pel coronavirus obligués a suspendre l’edició del 2020, la prestigiosa llista global de restaurants ha tornat aquest any a marcar el calendari gastronòmic. L’any 2019, The World’s 50 Best Restaurants va canviar de format i tots aquells restaurants que ja han estat alguna vegada números u ja no poden tornar a formar part del rànquing. Entren dins d’un nou programa batejat amb el nom The Best of the Best, en reconeixement a la seva trajectòria i excel·lència. Per tant, restaurants com el gironí El Celler de Can Roca (considerat el millor el 2013 i el 2015) no apareixeran més a la classificació.

El Noma, però, ha pogut repetir per cinquena vegada al capdavant del rànquing després de reconvertir-se en un nou restaurant. L’any 2016, va abaixar la persiana i, dos anys més tard, va reobrir en una nova ubicació, amb èmfasi aleshores en els àpats de temporada.