Aquests avui són els reis més buscats, figures que es troben amagades en tortells com els que preparen en aquest obrador. Ben diferent és la situació de la seva companya, la fava. Aquesta no la vol trobar ningú. La tradició de menjar aquestes postres es manté viva a les llars barcelonines, però no tothom la segueix al peu de la lletra. Els favorits són els tradicionals, els de massapà. Per cada tres que se'n despatxen aquí, se'n ven un de farcit, ja sigui de nata, de crema o de trufa. "En aquest establiment han rebut 250 encàrrecs que estan preparats en prestatgeries com les que tenim al darrere en espera que els vinguin a recollir. La xifra és superior a la de l'any passat, per això aquí calculen que també el global de vendes serà major. Calculen que un 3 % en comparació amb l'any passat." ANTONI BELLART, propietari de la pastisseria Triomf "El tortell encarregat és el gran... aquí ven el petit." Al taulell, el ritme no s'atura ni un moment i no és l'única pastisseria que no ha tingut ni un minut de descans. En altres establiments també s'han vist cues. Per enllestir la feina a temps i fer els tortells el més naturals possible, sense conservants, els pastissers han treballat durant tota la nit. Aquí, entre sis persones, n'han fet un miler.

Les pastisseries de Barcelona han rebut un 3 % més d’encàrrecs que l’any passat i, de fet, el Gremi de Pastisseria de Barcelona espera vendre 500.000 tortells. Les famílies que són colla a dinar i en necessiten un de gros opten per encomanar-lo mentre que els més petits són els que tenen més èxit en la venda al taulell.

Com és tradició, tots els pastissos incorporen entre la massa una figureta d’un rei i també una fava, que obliga a pagar les postres que s’han comprat. Tot i això, alguns veïns han explicat que aquest costum ja no se segueix sinó que es reparteix el cost segons altres patrons.

El pastisser Antoni Bellart, de la Pastisseria Triomf, ha explicat que a les 11 del matí ja havien enfornat tots els tortells. Per aconseguir aquesta fita han treballat tota la nit a l’obrador, des de les nou del vespre d’aquest dimarts fins al matí.