A Sarrià els Reis d'Orient han començat la jornada amb un passeig amb el tren de l'associació de comerciants del barri, que els ha portat, amb els patges, fins a la residència d'avis Desert de Sarrià. La visita anual dels Reis Mags als residents ja és una tradició i l'esperen ben bé com si tornessin a ser nens. CARME ALUJA, directora del Centre Desert de Sarrià “Realment com que la gent gran és “dos veces niño”, com diem, la veritat és que ho viuen molt bé. Alguns ploren de vegades, s'emocionen, sobretot quan els donen el tortell, els posen el vi dolç, els fa il·lusió.” SALVADOR VENDRELL, president de l'Associació de Comerciants de Sarrià “Quan ells veuen els Reis, la majoria s'il·lusionen molt, al final tots tenim una part de nen petit al damunt.” Després de visitar la residència, els Reis Mags, acompanyats dels patges, han tornat a la plaça del Consell de la Vila per trobar-se amb els més petits i donar-los instruccions. MELCIOR, rei d’Orient “Que anessin a dormir aviat i que ajudin i participin activament de casa seva i de la seva escola i que siguin bons minyons.” TOMEU CABRER “Portar-te bé, dormir i no barallar-te amb els germans.” MIGUEL ÁLVAREZ “He ajudat els meus companys i m'he portat bé.” Ara els Reis ja ho tenen tot preparat i només cal seguir els seus consells i anar a dormir aviat.

Cada any els Reis Mags visiten la residència d’avis Institut Desert de Sarrià per oferir als residents tortells i moscatell. Aquesta és tota una tradició que els avis “esperen i viuen amb molta il·lusió”, explica la directora de la residència, Carme Aluja. “Alguns ploren de vegades, s’emocionen, sobretot quan els donen el tortell o els posen el vi dolç, els fa il·lusió”, afegeix.

Mentre alguna de les residents reclama l’atenció de Gaspar dient-li que s’ha portat molt bé, Melcior i Baltasar han saludat i conversat amb la resta. “Quan veuen els Reis, la majoria s’il·lusionen molt, al final tots tenim una part de nen petit a dins nostre”, comenta Salvador Vendrell, president de l’Associació de Comerciants de Sarrià, que cada any s’encarrega de facilitar que els Reis Mags puguin apropar-se a Sarrià.

Després de la visita a la residència, els Reis han tornat al centre de Sarrià, a la plaça del Consell de la Vila, per retrobar-se amb els més petits i atendre les seves peticions. També els han donat instruccions sobre què han de fer aquesta nit perquè tot vagi bé. “Sobretot, anar a dormir aviat”, segons el rei Melcior.