JAUME BERTRAN, propietari del Forn Mistral "Aquest any farem cosa de 500 tortells i hi ha una mica més d'augment de vendes, un 2 % o un 3 %. El que té més èxit és el de sempre, el tortell de massapà, i ara la gent en demana de nata i de trufa, més aviat."

El Gremi de Pastisseria calcula vendre 590.000 tortells de Reis a Barcelona, un 2,6 % més que l’any passat. A més, s’espera que cada família s’hi gastarà entre 19 i 36 euros, segons la mida. Les bones previsions segueixen la tendència dels darrers anys i es deuen, segons el Gremi de Pastisseria, a la recuperació econòmica i a la revaloració dels productes artesanals. Asseguren que es tracta d’un producte de curta durada i que aquells que es venen durant dies als supermercats contenen conservants artificials.

El propietari del Forn Mistral, Jaume Bertran, assegura que el tortell que té més èxit és el tradicional, fet de massapà, tot i que des de fa uns anys també se’n fan de nata i de trufa.A Catalunya, l’augment permetria vendre fins a 880.000 unitats de les tradicionals postres.