Aquesta era la imatge que oferia el Portal de l'Àngel durant la tarda. Molta gent al centre per donar l'última ullada a les botigues i acabar de fer la llista als Reis. "A veure si trobem tot el que necessitem." "Els últims regalets que ens han posat a la carta i estem ajudant el Rei que ens ha passat la carta, per ajudar-lo." "He tenido cosas que hacer con mis padres y con las cosas de casa y no he podido venir hasta hoy." Sens dubte, les botigues que avui tenen més feina són les de joguines, que enguany esperen incrementar les vendes un 5 per cent respecte a l'any passat. Avui tancaran més tard del que és habitual perquè no falli res durant la nit màgica. SANDRA CASTILLO, dependenta: "Fins les nou, nou i poc. S'acostumen a decidir a última hora el que volen, van canviant d'idea i aleshores no sempre és fàcil avançar la feina" "Com sempre a última hora per temes de feina doncs hem de donar un cop de mà als Reis ara, al final." On també s'ajudarà Ses Majestats fins a última hora és a la Fira de Reis. LÀLIA GELL, botiguera de la Fira de Reis: "Jo penso que fins allà les cinc del dematí o les sis podem estar, que no falti cap regal a les cases." PARISA DE HAMBURG, botiguera de la Fira de Reis: "Normalmente sí, espero que este año también. Que no fallen a los Reyes porque les hace falta mucha ayuda." "Són les últimes hores de la Fira de Reis perquè aquesta nit ja arriben ses majestats d'Orient. Però per si algun patge es despista, que cap nen no pateixi perquè algunes d'aquestes paradetes estaran obertes fins demà al migdia. Us ho ha explicat des de la Gran Via de les Corts Catalanes, Laura Arias."

Durant tot el dia, el centre de la ciutat s’ha omplert de gom a gom de barcelonins que encara tenien regals de Reis per fer. Al Portal de l’Àngel era difícil caminar a causa de la gran afluència de compradors. Alguns ja estan acostumats a deixar les compres per als dies abans de Reis, però la majoria han ultimat els regals perquè no els ha estat possible anar-los a buscar abans.

Rebaixes per sopresa

Tot i que hi ha hagut compradors que s’han beneficiat de les rebaixes que ja ofereixen algunes botigues, pocs n’eren conscients fins que no han vist el rebut. La incertesa legal sobre la qüestió que hi ha des de l’any passat, ha permès que els comerços hagin penjat els cartells de descomptes abans de Reis.

Amb rebaixes o sense, moltes botigues estaran obertes fins ben entrat el vespre perquè els barcelonins tinguin tots els detalls a punt per a la nit més màgica de l’any. És el cas de les botigues de joguines, que enguany esperen augmentar les vendes un 5 %. A la Fira de Reis algunes paradetes estaran obertes fins les quatre o les cinc de la matinada.