Més de 2.000 quilograms de caramels, més de 300 voluntaris de diverses entitats i una assistència prevista de 55.000 persones. Fa 25 anys que els Reis d'Orient passen per Horta-Guinardó. La cavalcada del districte compleix un quart de segle i s'ha guanyat, amb el temps, el reconeixement de ser la segona més multitudinària de Barcelona, darrere de la de la ciutat. ROSER VALLHONESTA, coordinadora d'entitats d'Horta "L'avantatge de la cavalcada de barri o de districte és que és tan propera amb els nens i les famílies que els nens i les famílies tenen els Reis a tocar i això per mi és importantíssim." I és que moltes famílies prefereixen rebre Ses Majestats al barri. ELISABETH SÁNCHEZ, veïna "Penso que és més tranquil a part que ens coneixem tots els veïns i perquè no hi ha tanta gent." JONATHAN QUIJADA, veí "La de ciudad se ve demasiado grande para los niños, me parece que esta la disfrutan más." Sigui quin sigui l'indret escollit per veure arribar els Reis d'Orient, la il·lusió dels nens no varia. IVAN GARCIA "Als Reis els he demanat un joc de la Play i un cotxe." MIRANDATORBES "Jo els he demanat una màquina de fer roba." Els entorns del Mercat del Carmel han estat el punt central i de control d'un recorregut que ha començat a l'avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, al Baix Guinardó, i ha finalitzat al passeig de Maragall, a Horta. Després de la cavalcada, carrers que es buiden i tothom a dormir d'hora per deixar que tant els Reis com els patges facin la feina.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Cavalcades de Reis als barris 2019: recorreguts i horaris (MAPA)” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/cultura/cavalcades-reis-barris-barcelona|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

La cavalcada reial organitzada per l’Institut de Cultura de Barcelona no és l’únic seguici que té lloc a la ciutat aquest dimarts. A part, a la ciutat també se celebren 17 cavalcades més, en set dels 10 districtes. La d’Horta-Guinardó és la segona més multitudinària, només darrere de la general. A més, la màgia dels Reis d’Orient també ha arribat fins al districte de Sant Martí i Nou Barris, entre d’altres.

Horta-Guinardó

Pel districte d’Horta-Guinardó hi han passat fins a quatre cavalcades. En destaca la que organitzen els més de 300 voluntaris d’entitats d’Horta, el Guinardó i diverses associacions i comerciants. S’hi han repartit més 2.000 quilograms de caramels i l’assistència ha estat d’unes 55.000 persones.

Els Reis d’Orient han arribat cap a les 17 h, i tot seguit han passat pel Mercat del Carmel, els carrers del Llobregós, del Pantà de Tremp i de Dante i la baixada de la Plana. Cap a les 19 h han seguit pel carrer del Tajo fins a arribar al passeig de Maragall, a Horta.

Sant Martí

Al districte de Sant Martí s’han organitzat tres cavalcades. La del Clot – Camp de l’Arpa, la de l’Eix Prim i la del Poblenou. Aquesta última ha començat a les 18 h, ha sortit de Can Saladrigas, al carrer de Joncar amb Bilbao, i ha fet un recorregut pels principals carrers del barri com són Pujades, la rambla del Poblenou o el carrer de Marià d’Aguiló. Aquest seguici ha finalitzat al mateix punt d’on ha sortit la comitiva reial als volts de les sis.

Les tres carrosses que han portat els Reis d’Orient són noves d’aquest any i portaven una bústia on els nens anaven dipositant les cartes.

Nou Barris

La cavalcada de Nou Barris és una de les que ha començat abans, cap a un quart de cinc de la tarda. En aquest cas, els Reis han arribat en tren i un munt de famílies els han anat a rebre a l’estació de Torre Baró. Ha estat en aquest moment quan alguns nens han aprofitat per lliurar-los les cartes en mà i fer-s’hi.

Tot seguit, Melcior, Gaspar i Baltasar han enfilat fins a la plaça Major de Nou Barris, a la Guineueta, on se’ls ha rebut amb tots els honors. Passades les set de la tarda, la cavalcada ha recorregut la via Favència, la via Júlia, la plaça de Llucmajor, el passeig de Verdun, el carrer del Doctor Pi i Molist, el passeig de Fabra i Puig i ha finalitzat a l’avinguda Meridiana.