La crisi del coronavirus ha acabat precipitant el tancament de Pianos Puig, una botiga de pianos amb 20 anys d’història al cor del barri de Gràcia. La va fundar al carrer del Progrés, a Gràcia, en Josep Puig, afinador i reparador de pianos. “Faltava un comerç amb pianos de qualitat relativament assequibles”, explica.

La demanda de pianos ha davallat molt des de la crisi del 2010, sobretot en els darrers quatre anys, i en Josep ha pres la decisió de tancar. “La capacitat adquisitiva de les famílies ha minvat. Els pianos electrònics han millorat molt, i són tres vegades més econòmics. L’acústic té un mercat petit. La covid-19 ha precipitat una decisió que tenia pensada de far temps.

Liquidació amb rebaixes del 30 %

Per liquidar la botiga, en Josep ha rebaixat tots els pianos un 30 %, aproximadament. “Un piano de paret de conservatori, que valia entre 10 i 20.000 euros, ara el venc per 9.000”, comenta. Des que ha anunciat la liquidació no para de rebre trucades. Quan hagi venut tots els pianos traslladarà el taller que té al davant a la botiga actual, que és en un local de propietat. “Finalment, la meva professió de tota la vida ha estat afinar i arreglar pianos”, sentencia en Josep.