cementiris tots sants

L’anunci del confinament perimetral per municipis precisament aquest cap de setmana deixava dubtes sobre si es podria visitar els difunts als cementiris per Tots Sants en cas que es trobessin en un cementiri d’un municipi diferent al de residència. Finalment, la Generalitat ha confirmat que sí que es podrà sortir del municipi i, per tant, serà una excepció, i es podrà trencar aquest confinament per aquesta casuística.

L’excepció es podrà fer el 31 d’octubre i l’1 de novembre, per Tots Sants. S’ha decidit així per espaiar les visites als cementiris i es permet sortir del municipi per fer aquestes visites sempre que sigui un cementiri dins de la mateixa comarca.

El confinament municipal anunciat per la Generalitat per frenar els contagis de covid prohibeix als ciutadans sortir del poble o ciutat on resideixen entre les 6 h del divendres 30 d’octubre i les 6 h del dilluns 2 de novembre. Aquesta prohibició coincideix amb la festivitat de Tots Sants, quan els familiars recorden als seus difunts visitant els cementiris.

El cas del Cementiri de Collserola

Es dona el cas que el Cementiri de Collserola, un dels més visitats pels ciutadans de Barcelona, es troba a Montcada i Reixac. Aquest municipi pertany a la comarca del Vallès Occidental. Per tant, amb la normativa a la mà, els barcelonins no podrien anar-hi. Tot i això, TMB ha habilitat dos serveis especials d’autobús que circularan fins a l’1 de novembre. El primer sortirà de la plaça de Santes Creus d’Horta i, el segon, de l’avinguda Meridiana amb el passeig de Fabra i Puig. Els feiners funcionen de 9 a 13 h i, els dissabtes i diumenges, de 9 a 15 h.