“#Internfetflags”

és una exposició de l’artista plàstica Irma Marco a la galeria Espai Souvenir que reflexiona sobre la societat hiperconnectada. L’obra va ser creada durant el confinament, inspirada com altres artistes per la situació de tancament que va obligar la societat a dependre encara més de la comunicació digital, un tema que li interessa des de fa temps i que ara amb els nous paradigmes vol seguir analitzant.

Són un total de 16 banderes amb textos diferents, pintats a mà alçada amb pintura acrílica en loneta de diferents colors.

Banderes per reflexionar

Aquesta exposició no només ha estat pensada per l’interior de la galeria, s’ha aprofitat el seu origen, el balcó de l’artista, on va anar penjant les banderes, i la situació actual que no crida a anar a espais tancats, per treure part de l’obra al carrer, als balcons de veïns. A més, han organitzat caminades per seguir el recorregut amb un mapa. Els itineraris comencen amb la bandera de casa l’Irma al carrer de Puigmartí i hi ha fins a 10 parades. Es busca crear debat a partir dels missatges de les banderes en aquests passeigs organitzats amb un màxim de sis persones.

“Hello world”, va dir l’artista

L’artista explica que una de les primeres banderes que va fer quan va començar el confinament va ser la que diu “Hello world”: “Va ser ‘hola món’ des del balcó, no podem sortir de casa”. L’Irma treballa diferents formats, entre els quals són bastant presents els textos, com es poden veure en aquesta exposició. També les instal·lacions i els sets específics.

#Internetflags està vinculat al projecte Creadors en Residència que l’autora va fer el curs passat amb alumnes de tercer d’ESO de l’Institut Montjuïc: Hiperconnectats, en què ja van analitzar com afecten les xarxes en la manera de relacionar-se.

L’obra d’aquesta creadora es podrà veure a Espai Souvenir fins al 15 de novembre, amb cita prèvia.