“Mentre tot s’estava confinant, les ‘start-ups’ de la nostra ciutat han continuat rebent inversió“. Així ho ha assegurat Xavier Verdaguer, emprenedor de Barcelona a Silicon Valley i fundador i CEO d’Imagine, en una entrevista al programa ‘Reset’, de betevé.

Segons Verdaguer, durant l’estat d’alarma, “cada dia hem vist inversions, o sigui, diners que han arribat a alguna ‘start-up'”. I n’ha posat alguns exemples, com el d’Ontruck, dedicada a la gestió del transport de mercaderies, que “ha rebut 17 milions d’euros recentment”, o el d’Ona Therapeutics, dedicada a la investigació sobre el càncer, “fundada fa un any i que acaba de rebre 30 milions d’inversió”.

Verdaguer encara n’ha posat un altre exemple, el de Verse, una “start-up” barcelonina que permet pagar i enviar diners amb el mòbil i que “s’acaba de vendre al fundador de Twitter (Jack Dorsey) per 30 milions“.

Un ecosistema madur

Xavier Verdaguer també ha qualificat de “notícia extraordinària” la renovació del Mobile World Congress a Barcelona, anunciada durant el confinament. Alhora, però, el reputat emprenedor ha subratllat la importància del Tech Spirit Barcelona, que es va celebrar en lloc de la fira mundial dels mòbils del 24 al 27 de febrer.

“Demostra que l’ecosistema de les ‘start-ups’ és molt madur perquè, quan el Mobile va caure, la comunitat del Barcelona Tech City va crear un esdeveniment alternatiu en menys d’una setmana”, ha afirmat Verdaguer. El CEO d’Imagine considera que “això demostra que aquí hi ha una comunitat molt activa“.