El Tech Spirit Barcelona, el congrés per a emprenedors alternatiu després de la cancel·lació del MWC i el 4YFN, ha tancat la seva primera i única edició aquest dimecres, 26 de febrer, al Sant Jordi Club. L’acte ha consistit en un sopar a peu dret per a 1.300 assistents d’aquestes jornades d’intercanvi de coneixement tecnològic. L’alcaldessa, Ada Colau, i el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, han presidit la cerimònia de clausura.

L’objectiu d’aquest darrer acte ha estat que els emprenedors poguessin acabar de teixir xarxes per establir sinergies amb altres assistents. De fet, poder celebrar un esdeveniment que permetés el contacte entre emprenedors ha estat el motiu de la creació del Tech Spirit. Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, ha posat com a exemple de reacció “genuïnament barcelonina” l’organització d’aquest saló. En referència a la cancel·lació del MWC, Colau ha advertit que “aquest no serà l’últim cop que haurem d’afrontar canvis d’última hora”. Per la seva banda, Jaume Collboni ha afegit que “la ciutat ha demostrat que sap sumar i que quan sumem multipliquem la força”.

La festa ha estat organitzada pel festival Primavera Sound, amb actuacions musicals de Miqui Puig i La Casa Azul. 

Èxit de participació

Durant la presentació del Tech Spirit Barcelona, l’organització preveia la participació d’unes 2.500 persones. Finalment, la xifra ha superat les expectatives amb més de 5.000 assistents i un centenar d’activitats. En principi, serà la primera i única edició, tot i que no es descarta algun tipus d’acte puntual amb un format, més o menys, similar.

15.000 persones registrades

Miguel Vicente, el president del congrés, ha celebrat que el Tech Spirit Barcelona ha convertit Barcelona durant cinc dies “en una gran festa de l’emprenedoria”, i ha subratllat el “compromís i la il·lusió” de les administracions i empreses que hi han col·laborat. Des de l’organització han afirmat que hi ha hagut més de 15.000 persones registrades en les activitats del Tech Spirit, 7.500 han participat a les activitats de la Casa Llotja de Mar i més 8.000 a la resta d’activitats de la ciutat. Afegeixen, a més, que hi han participat una seixantena de ponents nacionals i internacional i més de 200 inversors de capital risc.