Puigdemont i Comín, eurodiputats

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l’exconseller de Salut, Toni Comín, s’estrenen aquest dilluns com a eurodiputats en el ple del Parlament Europeu, a Estrasburg. No hi podrà ser, en canvi, l’exvicepresident Oriol Junqueras, després que el Tribunal Suprem decidís donar validesa a la inhabilitació dictada per la Junta Electoral Central, contràriament al que va dir el Tribunal de Justícia de la Unió Europea. L’Assemblea Nacional Catalana ha convocat una manifestació davant del TSJC per denunciar la situació del líder d’ERC. En parlem amb Pep Fort, coordinador d’incidència política de l’ANC.


Vaga d’autobusos al febrer

Aquest dilluns, tres sindicats d’autobusos (la UGT, el SIT i CCOO) registraran al Departament de Treball la convocatòria d’aturades durant el mes de febrer, algunes de les quals coincidiran amb la celebració del Mobile World Congress. Els representants dels treballadors denuncien la passivitat de la direcció de TMB en la negociació del conveni col·lectiu. Ens ho explica Octavi Fernández, president del Comitè d’Empresa i Secretari d’Organització de CCOO-TMB:


Operació policial antidroga

Els Mossos d’Esquadra han detingut almenys a dues persones en un escorcoll a cinc pisos de Ciutat Vella i Sant Martí que són punt d’emmagatzematge i distribució de droga. Un d’aquests pisos està situat al carrer Nou de la Rambla, 58, al Raval. En parla des del lloc dels fets el nostre company Biel Cadilla:


La reivindicació de la salut en femení

La publicació de l’alcaldessa, Ada Colau, a les xarxes socials en què denunciava com l’havien tractat per tenir una hèrnia post-cesària ha posat el focus sobre malalties o dolències que pateixen moltes dones i que, sovint, són menystingudes o invisibilitzades. Aquest dilluns, en parlem amb:

    • Maria Antònia Arbós, metgessa de cirurgia general especialitzada en bioquímica clínica de la Vall d’Hebron
    • Lola Gómez Roig, cap del servei d’obstetrícia i ginecologia de l’Hospital Sant Joan de Déu
    • Carme Valls, metgessa endocrinòloga i vicepresidenta del Centre d’Anàlisi i Programes Sanitaris
    • Estel Solé, escriptora i actriu

Xarxes

Repassem l’actualitat a través de les xarxes socials amb el Toni Noguera:


Barcelona Plató

L’actualitat audiovisual de la ciutat, amb el Roger Granel:


Esports

El Carles Alcoyent ens explica quins són els noms que sonen amb més força per substituir a Ernesto Valverde a la banqueta del Barça:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: