El sector del taxi i les tres administracions implicades (Generalitat, AMB i Ajuntament de Barcelona) s’han citat a una nova reunió d’aquí a 15 dies per evitar una vaga durant el Mobile World Congress. Després de la trobada que s’ha fet aquest dimarts al matí al Departament de Territori i Sostenibilitat, el portaveu d’Elite Taxi, Tito Álvarez, ha remarcat que “la reunió no ha anat malament”, però que el “compromís” amb el seu sector és que hi haurà “mobilitzacions” si abans del Mobile no tenen “garanties suficients que s’aplicaran les normes del reglament“. Álvarez ha destacat que volen “terminis” per assegurar-se que les administracions compleixen amb el compromisos adquirits al reglament que regula els VTC.

259 multes a vehicles VTC

La regidora de Mobilitat i presidenta de l’Institut Metropolità del Taxi (IMT), Rosa Alarcón, ha destacat que la Guàrdia Urbana ha imposat 259 multes a vehicles per incompliment de la normativa que regula els VTC. Tot i així, ha dit que cal concretar algunes mesures, com marcar els dies festius dels VTC i incrementar els recursos. En aquest sentit, ha remarcat que, a partir de l’abril, disposaran de dos treballadors més per agilitzar els tràmits sancionadors.

Per part de la Generalitat, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha destacat que aquesta administració ha imposat 54 sancions directament a empreses, totes corresponents a Cabify.

Distintiu per als dies de descans dels VTC

Un dels compromisos que la Generalitat, l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona han adquirit amb els taxistes és la creació d’un senyal per indicar els dies de descans dels vehicles VTC. El distintiu anirà enganxat a l’exterior dels VTC. Les administracions han anunciat que la posada en marxa de la mesura es farà a la reunió que tindran amb els taxistes d’aquí a 15 dies.