Les botigues han obert aquest diumenge amb motiu de les rebaixes d’hivern. Es tracta de l’últim diumenge que les botigues obriran en uns mesos, després que aquest desembre passat van encadenar-se 24 dies seguits de comerços oberts. Els comerços no tornaran a aixecar la persiana en un dia festiu fins el proper mes de maig, quan puguin fer-ho els locals situats als barris turístics.

Tot i que es tracta de la primera setmana de rebaixes, l’ambient al centre de la ciutat durant el matí i també la tarda ha estat molt tranquil. Al Portal de l’Àngel, que ha estat ple de gom a gom durant les setmanes de compres nadalenques, no hi havia gaire gent. Els comerciants i compradors comenten que les rebaixes cada cop són un període de compra menys marcat. Especialment, des que la legislació actual permet fer descomptes fora de la temporada històricament habitual per fer-los. Per aquest motiu, dates com el Black Friday o el Ciber Monday han guanyat terreny a les rebaixes.

“He vingut a passejar i mirar si hi havia alguna cosa bé de preu. Però ara, ja hi ha rebaixes tot l’any. Fa un mes, vaig comprar-me un abric molt rebaixat, per exemple”, ens ha explicat una compradora.

A banda dels descomptes prenadalencs, l’hàbit de comprar per internet també ha restat valor a les rebaixes a les botigues. Tot i això, hi ha qui continua sent fidel a aquestes dates. “La meva filla sí que compra per internet. Però per a mi, no està fet. Prefereixo anar a la botiga i veure les rebaixes en persona”, comentava una altra compradora.