El Sindicat de Llogaters s’ha concentrat a la ronda de Sant Pere contra l’empresa familiar Fradera Bes. L’acusen d’expulsar-ne llogaters, ja que han rebut un burofax segons el qual no se’ls renova el contracte de lloguer, amb l’explicació “que ho necessiten perquè hi visquin familiars”. Els afectats denuncien especulació immobiliària.

Una vintena de persones s’han concentrat aquest matí per denunciar un nou cas d’especulació immobiliària a Sant Antoni. Es tracta de l’Alpha i el Fran, que els venç el contracte de lloguer el proper dimarts, 10 de juliol. La parella ja ha pagat tot el mes, diuen, perquè es neguen a abandonar el seu pis.

L’Alpha i el Fran denuncien que es tracta d’un nou cas d’especulació immobiliària. Asseguren que la propietat ja ha fet fora quatre famílies al·legant motius familiars, però diuen que encara no hi viu ningú a cap dels pisos. Defensen que han proposat acceptar pujades proporcionals del contracte, i que sempre han pagat, però la propietat es nega a renovar-los el contracte.

Des del sindicat, critiquen que aquest nou cas d’especulació és possible per la Llei d’arrendaments urbans aprovada pel PP el 2013 i han demanat al Govern espanyol que reformi la llei per protegir els llogaters.