Des de primera hora del matí, un grup de persones s’ha concentrat a les portes d’alguns dels immobles inclosos en la subhasta de la Generalitat. Aquesta situació ha generat alguns enfrontaments amb els Mossos d’Esquadra, que han acabat fent càrregues contra els concentrats.

Els punts de més tensió han estat al carrer del Xiprer (al Guinardó) i al carrer de la Torre (al Farró). També hi ha hagut protestes a l’Hospitalet de Llobregat, a les portes del local on s’ha fet la subhasta.

Desallotjat l’ocupant d’un dels pisos subhastats

A banda de les protestes a peu de carrer, un home en situació de vulnerabilitat havia ocupat un àtic que s’havia de subhastar al carrer del Xiprer. Hi era des de dilluns perquè, segons ha explicat a betevé, “em vaig quedar sense feina, vivia en un pis de lloguer i em van fer fora”; per això, va optar per entrar a l’àtic buit.

Després de tres dies “estant bé”, a primera hora de la tarda els agents de la policia catalana l’han desallotjat del pis. L’ocupant ha assegurat que “m’han enganxat escombrant i fent neteja” i ha explicat que els Mossos “han entrat per la finestra i m’han fet fora sense ensenyar-me cap ordre judicial”.

 

Els locals de Xiprer, en perill

En la mateixa finca també hi ha dos locals a subhasta: en tots dos hi ha clíniques veterinàries en actiu. Segons la llogatera d’un dels dos locals, Isabel Solé, el futur de les clíniques veterinàries corre perill. Solé ha explicat que paga 700 € de lloguer cada mes i que quan va morir el propietari de l’immoble (ara fa dos anys) es va plantejar comprar-lo, però considera “molt elevat” el preu de 100.000 € que demana la Generalitat. En aquest sentit, Solé lamenta que “haurem de marxar a contracor”.

Els agents també han desallotjat el local ocupat al Farró

Pel que fa al local del carrer de la Torre, al barri del Farró, ha estat ocupat a primera hora del matí. Cap a les 10 h els Mossos d’Esquadra han desallotjat les persones que hi havia a dins i s’ha tapiat l’accés a l’immoble.

ERC durà les càrregues al Consell de Seguretat

A través d’una piulada a Twitter, el portaveu del Grup Municipal d’ERC, Jordi Coronas, ha criticat les càrregues que han protagonitzat els Mossos d’Esquadra. Coronas ha advertit que “les intervencions policials han de complir amb els principis d’oportunitat i proporcionalitat” i ha afegit: “Així no es fan les coses”. En aquest sentit, el regidor republicà ha dit que durà les càrregues al Consell de Seguretat de l’Ajuntament, que se celebra aquest dijous a la tarda.