El regidor de Turisme, Agustí Colom, i el vicepresident del Gremi d’Hotels, Joan Gaspart, han escenificat el xoc entre l’Ajuntament i el sector hoteler per l’estat del turisme a la ciutat. Gaspart ha alertat que “Barcelona ha baixat en preus i en ocupació” i ha donat la raó al president del gremi, Jordi Clos, que aquest dijous va encendre les alarmes a les portes de la temporada alta de turisme.

El també president de Turisme de Barcelona ha dit que “veníem d’una època gloriosa” i que els darrers mesos s’han obert nous mercats que disputen l’interès turístic a Barcelona, com Lisboa, Brussel·les o el Caire. Per això, Gaspart ha instat tots els organismes a “seguir treballant perquè a finals del 2018” es pugui “tornar a una situació normalitzada, tant per preus com per ocupació”.

L’Ajuntament rebaixa les alarmes

Colom, per la seva banda, ha assegurat que les queixes dels hotelers “no s’adeqüen a la realitat” perquè Barcelona “està consolidada a la part de dalt” de les destinacions turístiques. Això sí, ha acceptat que la situació política i l’atemptat de la Rambla han tingut impacte en l’economia de la ciutat i que, per això, “els nivells de consum s’han temperat”.

Tot i així, Colom ha assegurat que Turisme de Barcelona ha incrementat les accions de promoció de Barcelona com a destinació turística i que en la primera meitat del 2018 s’han fet 250 accions (el 2017 en van ser 200 de gener a juny). En aquest sentit, el regidor de Turisme rebaixat les alarmes dels hotelers: “Quan s’està a dalt de tot és més fàcil baixar una mica que no pujar més”, ha sentenciat. El xoc entre l’Ajuntament i els hotelers s’ha produït durant la presentació de Joan Torrella com a nou director general de Turisme de Barcelona.