Seu d'Agbar

La Societat General d’Aigües de Barcelona (Agbar) és la primera gran empresa que retorna la seu social a Barcelona. El 7 d’octubre de l’any passat va decidir portar-la a Madrid “amb l’objectiu de preservar la seguretat jurídica dels inversionistes”. Però, segons apunta en un comunicat, el trasllat tenia “caràcter temporal”. Ara ha decidit tornar a Catalunya gràcies a l’“estabilitat econòmica” que hi ha al país.

El canvi de seu social no va comportar cap trasllat de treballadors i, per tant, tampoc no ho farà ara. De fet, el canvi només va afectar la matriu del grup, no les operadores, que van mantenir la seu a Barcelona.

L’any 2015, Agbar va deixar la Torre Glòries i va traslladar les oficines a la Zona Franca, al costat de l’Agència Tributària de Catalunya, on encara continua. Des de llavors, l’edifici icònic de les Glòries va quedar buit i el propietari actual, Merlin Propierties, va decidir destinar-lo a oficines, un cop descartat el projecte de fer-hi un hotel de luxe. Una de les primeres empreses a anunciar que s’hi instal·laria va ser Facebook, que ha ubicat a la torre un gran centre per detectar notícies falses a la xarxa.