La polèmica per permetre la creació del sindicat de prostitutes Organització de Treballadores Sexuals (OTRAS) encara aixeca polseguera. Aquest dilluns ha dimitit la directora general de Treball, Concepció Pascual, després que el Govern espanyol va reconèixer que no tenia constància de l’existència del sindicat i va anunciar que anul·laria el registre, publicat al BOE el 4 d’agost.

La ministra de Treball, Magdalena Valerio, va reconèixer que li havien colat “un gol per l’escaire” i que un govern feminista no pot donar suport a la prostitució que, ha recordat, és il·legal a Espanya. Valerio també va demanar explicacions a la persona que va admetre el registre sobre per què no ho va comunicar al ministeri. Segons Treball, Pascual ha assumit voluntàriament totes les responsabilitats del registre dels estatuts d’OTRAS.

Les impulsores del sindicat van reivindicar la seva legalitat i van recordar que la intenció és defensar els drets laborals de les treballadores sexuals. A més, van assegurar que la polèmica entorn el sindicat és fruit de la moralitat i l’odi visceral que amaga el feminisme blanc.