La Generalitat de Catalunya va anunciar ahir l’aturada de tot l’esport no professional durant 15 dies més. Algunes de les mesures per intentar contenir els contagis de la pandèmia han estat el tancament dels gimnasos o la suspensió dels entrenaments dels equips no professionals. El president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Gerard Esteva, ha expressat que es tracta d’una mesura “absolutament desastrosa” que significarà “un toc de mort” per al sector.

Tancament injustificat

“L’esport ha demostrat que amb els protocols que s’han fet, pactats amb Salut, han tingut un efecte positiu“, ha remarcat el president de la UFEC. A més, Esteva considera injust aquest tancament, ja que en l’àmbit esportiu s’han produït pocs contagis de coronavirus: “Els casos de contaminació de covid-19 en l’àmbit dels clubs esportius i els gimnasos no ha superat el 0,28 % del total dels casos. En la competició federada no puja a més del 0,8 % del total dels casos”.

“Creiem desencertada la decisió del govern de prohibir fer esport en aquests clubs i entitats esportives. La gent continuarà fent esport, però serà descontrolat, sense l’aplicació de protocols. La gent sortirà als parcs i continuarà fent esport”, ha detallat el president de la UFEC.

“Demanem una rectificació”

És per això que des de la UFEC demanen a la Generalitat “una rectificació que permeti fer esport a les instal·lacions esportives“. Gerard Esteva també ha fet referència a les pèrdues econòmiques del sector: “Des de l’inici de la pandèmia, l’esport català ha perdut més de 1.200 milions d’euros a causa de l’aturada de l’activitat i les contingències econòmiques”. El president de la UFEC ha estat, finalment, molt contundent: “Demanem a l’Administració una resposta a l’altura d’aquestes pèrdues“.